Cukiernia Warszawa
Cukiernia Strzałkowski to takie miejsce, gdzie prawdziwy Mistrz Cukiernictwa tworzy wykwintne wypieki, według starych technik i tajemnych receptur. Wystarczy jeden kęs, by przenieść się w czasy beztroskiego dzieciństwa, domu wypełnionego pięknym zapachem świeżo wypieczonego ciasta. Nasza rodzinna cukiernia właśnie taka jest. To najsłodsze miejsce na mapie Warszawy to którego z całym sercem Państwa zapraszamy.
Historia cukierni Strzałkowski | cukiernia Warszawa sięga pierwszej połowy XX wieku. Od 1948 roku jesteśmy wierni wizji założyciela cukierni, który doskonałym smakiem i najwyższą jakością wyrobów, szybko zyskał uznanie mieszkańców całej Warszawy. Wszystkie nasze słodkości powstają ręcznie z naturalnych składników najwyższej jakości, według tych samych technik i sprawdzonych receptur. Od lat współpracujemy z najlepszymi i sprawdzonymi producentami z kraju i z zagranicy. Do naszych wypieków stosujemy wyłącznie prawdziwe masło, świeże jaja i mód od polskich pszczół z najlepszej pasieki z Mazur. Sami smażymy pyszne konfitury z najsłodszych owoców z sandomierskich sadów. Nie stosujemy gotowych półproduktów, sztucznych barwników, aromatów i polepszaczy, wyraźnie czuć i widać w naturalnym smaku i wyglądzie naszych ciast.
Zapraszamy Państwa do jednej z najlepszych cukiernia w Warszawie na sokoły, makowce, pączki, rogale marcińskie, faworki, pierniczki i inne przysmaki, które wpisały się w kanon wyrobów cukiernictwa. Tworzymy też wyjątkowe torty ślubne, torty dla dzieci, torty dla firm i na wszelkie inne możliwe okazje, według własnych i Państwa projektów, służąc radą i wieloletnim doświadczeniem.
Cukiernia Strzałkowski dzięki swojej pasji do tworzenia tych wszystkich wyjątkowych ciast zagościła na stałe w sercach mieszkańców Warszawy. To dzięki Wam i dla Was powstały nowe sklepy na Wilanowie i Warszawskiej Starówce.
Zapraszamy serdecznie do warszawskiej cukierni Strzałkowski, gdzie powstają takie ciasta jak kiedyś, niby całkiem zwykłe, lecz niezwykle smaczne, tworzone z sercem i ogromną radością.